Über René Horsthuis

Diese Seite wird in Kürze ins Deutsche übersetzt.

Wat bezielt René Horsthuis, psycholoog en filmmaker?

Psycholoog en filmmaker…? Ik hoor je het denken, haha. Voor mij is echt een hele mooie en unieke combinatie van brains en creativiteit. Het leven is voor mij als een soort pelgrimstocht. Onderweg zijn, mensen ontmoeten, naar andere landen gaan waar de cultuur en natuur er net even wat anders uitziet. Het eten anders smaakt en de taal anders is. Ik geniet daar enorm van en juist dát geeft mij inspiratie voor nieuwe ideeën.

De voettocht naar Santiago de Compostella, die ik in 2011 heb gemaakt, leert me om mijn eigen unieke weg te bewandelen, in plaats van telkens gefocust te zijn om een ‘schijnbaar’ einddoel te behalen. Hierdoor blijf ik open staan voor de verrassingen die het leven me geeft.

“In de natuur vind ik inspiratie.”

Regelmatig zoek ik de natuur op om mijzelf een verdieping te geven in het contact met leven. En stel ik mij de vragen of ik nog op de goede weg zit. Ik vertrouw erop dat leven precies datgene geeft, wat op dat moment nodig is. In de natuur vind ik inspiratie, krijg ik de goede ideeën voor hoe ik die ene film wil maken, of hoe ik dat bepaalde shot wil nemen. En natuurlijk neem ik graag mijn camera’s mee om gewoon lekker bezig te zijn met  filmen. Hieronder zie je een paar video’s die ik gemaakt heb terwijl ik heerlijk aan het genieten was van de Sao Miguel op de Azoren.

“Ik denk dat we in ons hart veelal hetzelfde zijn.”

Naast het maken van films voor mensen met een verhaal, een missie en visie, houd ik enorm van reizen. Ik wil graag laten zien hoe mooi de aarde is waarop we leven. Hoe divers de verschillende culturen zijn, maar ook de gelijkenissen in beeld brengen. Zoals ik er nu tegen aan kijk denk ik dat we in ons hart veelal hetzelfde zijn. We delen veel van onze verlangens en behoeften. De verschillen zitten wellicht in dat we andere waarden en normen geleerd hebben in de cultuur waarin we opgegroeid zijn. Die verschillen en overeenkomsten vind ik boeiend. Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mensen, wat zij ervaren hebben in hun leven en welke uitwerking dat voor ze heeft.

Mijn  missie

Voor InspiratieFilmpjes is het mijn missie om inspirerende verhalen, geniale ideeën, vernieuwende perspectieven en producten in een creatieve video weer te geven. Video’s die impact hebben op anderen, zodat zij hierdoor geraakt worden en wellicht mogen en kunnen veranderen. Deze video’s kunnen in de vorm zijn van een documentaire, bedrijfs- en productvideos, interviews, online programma’s en crowdfdunding campagnes.

Graag denk ik mee om jouw video’s tot een prachtig geheel vorm te geven. Zijn er al ideeën gekomen voor jouw video’s? Neem contact met me op en ik denk graag met je mee.

Fijne dag en inspirerende groet,

René Horsthuis